Fastighetstyper & Fastighetsskick

Fastighetstyper

Houses of character

Under flera år har både lokala och utländska köpare köpt dessa tidstypiska hus, houses of character som kan vara upp till femhundra år gamla, för att restaurera. Numera är de flesta av dessa restaurerade till att inkludera alla moderna bekvämligheter, samtidigt som man har bevarat all charm och karaktär. De erbjuder spännande hem med stenvalv, träbjälkar, soliga innergårdar, trädgårdar med pooler och mycket mer. Dessa fastigheter kan antingen köpas i renoveringsskick eller färdigrenoverade och de är ofta belägna i någon av de äldre byarna eller ute på landsbygden.

Apartments

Det finns ett fantastiskt utbud av lägenheter att välja mellan, allt från ettor, lämpliga som ungkarlslyor/övernattningslägenheter, till stora våningar vid havet eller takvåningar med stora terrasser och fantastisk utsikt över det kristallklara medelhavet.

Masionettes

Masionettes är en variant av lägenhet i en fastighet som vanligtvis består av endast två eller tre lägenheter, där varje lägenhet har sin egen ingång mot gatan. Lägenheten på markplanet har normalt sin egen bakgård eller trädgård medan de övre lägenheterna har egna terrasser.

Villor/bungalows

Villor är antingen fristående eller radhus i ett eller flera plan medan Bungalows endast har ett plan. Fastigheterna omges av egna tomter, ca 1500 kvm, ofta med egen eller gemensam pool.

Special Designated Areas

Malta och Gozo kan uppvisa ett stort utbud av lyxiga fastighetsetableringar i särskilda områden, Special Designated Areas. Dessa erbjuder exklusiva lägenheter, etage- och takvåningar med gemensamma faciliteter som pooler, marinor och trädgårdar.

Exempel på Special Designated Areas är bl a Portomaso och Pendergardens i St Julians, Tigne Point och Fort Cambridge i Sliema, Tas-Sellum Village i Mellieha, St Angelo Mansions i Vitoriosa Marina, Madliena Village, Ta Monita i Marsacala samt Fort Chambray och Kempinsky på Gozo.

Fastighetsskick

På Malta kan bostäderna köpas i olika skick. De vanligaste fastighetsskicken finner du nedan.

Färdigbyggt (Finished)

En inflyttningsklart objekt är helt färdigbyggd och men inte möblerad.

Skal (Shell)

Ett objekt som säljs som skal (Shell eller Semi-Shell) är byggt med golv, tak, väggar och dörrar. Resterande måste du således ordna med själv. I vissa fall kan säljaren erbjuda att färdigställa objektet mot en extra kostnad.

Möblerat (Furnished)

Bostäder kan också säljas möblerade med så väl kompletta möbeluppsättningar som delvis möblerat.